Jag  har ibland fått frågan av mina elever vilka klänningar vilken kostym jag tycker de ska välja inför sin student, vilken stil de ska ha den här, för dem den hitintills största dagen i deras liv…de har kämpat och slitit…ja inte alla naturligtvis..jag berättar för dem ibland hur det var förr..när inte alla tog studenten utan att det var något som kostade pengar och stenhårt plugg och att en del elever fick smita ut bakvägen med svansen mellan benen och föräldrar fick blåsa av hela festen..

Då tittar de på mig och skakar på huvudet. Jag ser det starka tvivlet i deras blickar och hur de tänker ”fröken har nog inte fått sitt morgonkaffe än..mer förvirrad än vanligt”…Nu för tiden så får alla fira med eller utan examen och det här inlägget handlar inte om rättvisan i det utan om att göra det med värdighet och stil..oavsett examina..det inlägget kommer men inte nu..jag har ofta funderat över hur man på sin studentdag vill framställa sig själv..hur tjejer vill visa så mycket som möjligt och att det bara ser ”billigt”..och då menar jag inte i kronor..utan paljetter och naket och enligt min mening bara trashigt..det här är ett minerat område när jag försöker att förklara för mina elever..en del tycker nog bara att jag är mossig..Kim,det är ju 2015 nu! Men hos en del ser jag att de har faktiskt tänkt samma sak, ungdomar behöver ibland guidning..vägledning..men jag är också noga med att påpeka att det är min uppfattning.
Så här vill jag visa vilken stil jag skulle ha valt om jag tog studenten i juni 2016…Och för mig är den här stilen alldeles, alldeles underbar..

Och det behöver ju inte vara vitt på studentdagen det finns fler underbara färger som kommer att vara ”smashing” till studentmössan..

Vita spetshandskar höjer vilken outfit som helst och pärlor…och inga röda naglar..pastell ska det vara..

För killar är det enklare att hitta en passande stil de har sina kostymer men sen ska de ju sitta snyggt också och man kan försöka hitta en personlig touch..

Men om man har i åtanke att det ska matcha killarnas kostym så är det lättare att hamna rätt..

Visst är det snyggt med ”highheels” men det blir väldigt ansträngande att springa i en hel dag, kväll och natt det blir en smärtupplevelse som förstör hela upplevelsen av din fantastiska dag!

Så hur snyggt det än är låt förståndet råda ta med dig ett par bekväma skor!

För oss vuxna där studenten är ett minne blott..så kan man få inspiration av ”preppy” ”vintage” och ”classy” stil. Det kan helt enkelt inte bli fel…gillar man inte rosetter och volanger så lutar man sig mot rakare linjer ..man undviker leggings och tunikor..vid festligare tillfällen..

För de som inte vill ha klänning på studenten finns det massor med snygga kostymer för tjejer ursnyggt tycker jag..

Cigaretten går fetbort..classy girls dont smoke of course..men kostymen är ursnygg..Vi avrundar men en godiskavalkad med pasteller, pärlor, detaljer som får mitt hjärta att sjunga..

Så det var lite tips om vilken stil jag skulle ha om jag tog studenten i dag…men tilläggas bör oavsett vad mina elever kommer att välja så är de naturligtvis alldeles underbara och unika på sitt sätt och jag kommer att sakna dem och storböla på deras viktigaste dag..

 

Bilder jag inte tagit själv från ”We heart it”

Annonser